„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитки“ от наша страна. Научете повече        

Безплатна доставка до дома при поръчки на стойност над 50 лв. на продуктите на Екопланета Такса за доставка 5 лв. при поръчка на стойност до 50 лв. 

Общи условия

Центо.бг ООД е дружество, регистрирано по Търговския закон на Република България, със седалище и адрес на управление: гр. Русе, ул. Николаевска №36А, ЕИК: 200959555

ВНИМАНИЕ! Осъществявайки достъп до и използвайки уебсайта на Центо.бг ООД (Cento.bg) вие приемате, без ограничения и безусловно, тези Условия за ползване.

Собственост над съдържанието

Съдържанието на уебсайта изложено и изразено в текст, видео и изображения е със защитени авторски права. Всички права, дори и тези, които изрично не са упоменати тук, са запазени.

Използване на Уебсайта

Забранено е копирането, предаването, разпространението, съхраняването или по какъвто и да е друг начин използването на част или цялото Съдържание в каквато и да било форма без изричното писмено разрешение на Центо.бг ООД;

Забранено е използването на уебсайта за пропагандиране, изразяване, публикуване, продажба, предлагане, изпращане или предаване каквито и да са материали с противозаконно, заплашително, невярно, подвеждащо, оскърбително, малтретиращо, опозоряващо, оклеветяващо, вулгарно, неприлично, скандално, подстрекаващо, порнографско или религиозно некоректно съдържание или каквито и да са материали, които установяват или окуражават поведение, което би било сметнато за криминално престъпление, би довело до гражданска или наказателна отговорност, накърняват доброто име на Центо.бг ООД или по друг начин би нарушило закона.

Задължения на потребителя при регистриране

Предвид ползването на онлайн магазин Cento.bg, Потребителят се съгласява да предостави вярна, точна и актуална информация за себе си при попълване на регистрационната форма;

С оглед сигурността и защитата на своите Потребители, Центо.бг ООД уведомява родителите, че продуктите и услугите са предоставени на най-широка публика и, че определянето на подходящите услуги и материали за ползване от страна на техните деца, е тяхна отговорност.

Цени

Цените се определят от търговците, продаващи в Cento.bg. Те имат правото да променят цените по тяхно усмотрение, по всяко време без да се дължи предварително уведомяване на Потребителите. Потребителят е длъжен да заплати цената която е била посочена в уебсайта по време на правене на поръчката, независимо дали е по-ниска или по-висока от настоящата. При допуснати технически грешки в публикуването на онлайн магазинът, търговецът има правото да откаже изпълнението на поръчката и не дължи обещетение по никакъв начин на Потребителя, освен да възстанови сумите платени и/или депозирани от потребителя, ако има такива.

Доставка

Доставката на поръчаните стоки се извършва по избраният от Потребителя начин и според посочените срокове.

Търговецът си запазва правото да променя подизпълнителя извършващ доставката без да предупреждава предварително Потребителя стига това да не увеличава цената, срока, както и  начина на доставка.

Плащане на закупени стоки и услуги

Плащанията се извършват според избрания от Потребителя начин и според посочените начини.

При плащане в брой на поръчаните стоки и услуги Потребителят се задължава да депозира в момента на доставката на търговеца или на неговият представител извършващ доставката пълната стойност на доставяната поръчка.

При плащане по банков път в лева, Потребителят депозира сума равна на стойността на направената поръчка в банковата сметка на търговеца и едва след като депозита бъде потвърден се доставят поръчаните стоки и услуги. В основание за плащане задължително се вписва  номер на поръчката. Всички такси и комисионни са за сметка на клиента.

При плащане чрез системата PayPal, Потребителят депозира сума равна на стойността на направената поръчка в сметката на търговеца и едва след като депозита бъде потвърден, се доставят поръчаните стоки и услуги. В основание за плащане задължително се вписва номер на поръчката. Всички такси и комисионни са за сметка на клиента.

При невъзможност да се осъществи доставката, всяко направено капаро/ депозит се възстановява в пълен размер.

Срок за плащане

Срокът на плащане за поръчки, при които се изисква предварително заплащане е до 7 дни от датата на генериране на поръчка в уебсайта. След изтичане на този срок и при ненаправено плащане, поръчката се счита за отказана.

Отказ от закупена стока

Потребителят има право да се откаже от една или повече от поръчаните стоки срок от 24 часа от генерирането на поръчка.

Потребителят има право да върне една или повече от поръчаните стоки срок от 7 дни от получаване на поръчка, като транспортните разходи за връщането са за сметка на Потребителя.

При констатация на дефектна стока до 24ч. от получаването и, и при ненарушен търговски вид на стоката и опаковката, търговецът се ангажира тя да бъде подменена с нова съгласно гаранционните условия на съответната фирма производител или да бъде възстановена депозираната за стоката сума, съгласно чл.55 от ЗЗП, считано от датата, на която потребителят е  упражнил правото си на отказ. Транспортните и други разходи по получаване и връщане на стоката са за сметка на търговеца. При несъответствие на стоката с основните характеристики посочени в страницата, търговеца възстановява депозираната за стоката от потребителя сума, включително и транспортните разходи начислени за придобиване на стоката съобразно чл. 59 ал.3 от ЗЗП и в срок от 7 дни от получаване на стоката и ненарушен търговски вид на стоката и опаковката. Изключение прави целостта на транспортната опаковка.

Неприемливи продукти и продуктови категории за публикуване в Cento.bg от профил на търговец 

Неприемливи продукти и продуктови категории Примери
Стоки, услуги и съдържание за възрастни  Всички продукти, свързани със секс, се възприемат като съдържание или продукти за възрастни в рамките на вашия профил като търговец. Ако офертите ви съдържат сексуално съдържание /включително текст или изображения/, профилът ви е обект на преразглеждане в зависимост от горепосоченото изискване. Рекламата на проституцията или материали, свързани с насилствен секс, никога не се позволяват. 
Афилиейт, програми за дропшипинг, мултилевъл маркетинг  Промотирането на афилиейт или pay-per-click линкове, продукти, продадени на база на комисионна, или търговски профили, които бълват продукти, реализирани чрез дропшопинг, не са позволени. Тук се включват и страници продукти, които съдържат почти изцяло реклами, или страници, които пречат на разглеждането на даден продукт в каталога. Не се позволява промотирането на мултилевъл маркетинг продукти, тъй като такива бизнеси наемат членове и има предлагат награди за намирането на други агенти и/или продажбата на услуги.  
Анти и насилие Продуктите не могат да подкрепят насилието или да се застъпват за определена защитена група. Защитената група се отличава по расата или етнически произход, цвят, националност, религия, пол, възраст, статус на ветеран, сексуална ориентация, нетрудоспособност
Части на тялото Части на тялото или човешки останки не могат да се публикуват под каквато и да е форма. 
Спам маркетинг и инструменти

Следните маркетингови продукти за масов спам не са позволени:

 • Имейл списъци, от които не е възможно да се отпишеш
 • Имейл софтуер за масов спам
 • Спам съобщения
Отключващи устройства с цел нарушаване на запазените права Чипове или други устройства, създадени с цел да заобиколят закона за авторското право и сродните на него права, не са позволени.
Стоки-фалшификати Нелегалните наркотици и наркотични вещества, включително билкови продукти като салвия и чудотворни гъби, никога не се публикуват. Нещо повече, продукти като шейкове за прочистване на нарко зависими и добавки за тест на урината не са позволени.  
Незаконно представяне Не можете да публикувате от името на Центо.бг ООД или по друг начин да се представите за служител на Центо.бг ООД.  
Фоейрверки или опасни материали Фойерверките или свързи продукти, включващи токсични, експлозивни, лесно запалими или радиоактивни продукти, са забранени  
Игри/Хазарт Онлайн казина, бинго, сайтове за спортни залагания, или афилиейти с основна цел генериране на трафик към хазартни уебсайтове, не се публикуват 
Незаконни продукти и услуги

Трябва да публикувате в съответствие със законите на РБългария. Материали, продукти, или информация, промотираща незаконни стоки или позволяваща незаконни действия, са строго забранени. Не можете да откажете от знанието за, или отговорността за автентичността и законността на предлаганите от Вас продукти. Вие сте отговорни за продуктите, които предлагате. Въведените продукти трябва да са легални, за да бъдат приети и одобрени. 

Примери за нелегални стоки:

 • Нелегални ножове или други оръжия с недоказан произход.
 • Порнографски и педофилски материали.
 • Фалшиви документи, паспорти, димпломи или свидетелства.
 • Ръководства, информация, или друг вид материал, позволяващ нелегален достъп до софтуер, сървъри, уебсайтове или други защитени обекти и собственост.
Чудотворни лекарства Промотирането на непотвърдени научно лекове, лекарства, или други продукти, предлагани като лек за бързо оздравяване, не са позволени 
Онлайн игри и услуги Валута, продукти или други свързани услуги за онлайн игри са забранени
Лична информация Не можете да публикувате съдържание, което включва лична информация или данни за контакт с друго лице без неговото/нейното изрично съгласие  
Лекарства Преллагането на лекарства не се допуска.
Продажба на валута Промотирането на валута на намалена стойност или валутен обмен е забранено
Анаболни стероиди

Промотирането на анаболни стероиди, прахове и шейкове за мускулна маса, добавки за бодибилгинг, които имат ефект, подобен на стероидите, както и свързано съдържание, без оглед на твърденията за законността му, не са позволени. Забранени продукти включват, но не се ограничават до следните:

 • Anabol
 • CellMass
 • Clenbuterol
 • Dianabol
 • Extreme Mass 3.5lbs by SciFit
 • Finakits
 • H-T Dianabol
 • L-Glutamine
 • Mesterolone
 • Nitrix
 • Novedex XT
 • TZ 3 Stack by SciFit
 • Vasospan
Тютюн и тютюневи продукти Продажбата на тютюн и тютюневи изделия се извършва съобразно законодателството на РБългария.
Други забранени категории и продукти

Следните продукти и продуктови категории не могат да се въвеждат в Cento.bg:

 • Билети за концерти
 • Превозни средства, подлежащи на задължителна регистрация
 • Продукти, обвързани с абонаментен план /като мобилни телефони на абонамент. (Имайте предвид, че мобилни телефони без абонамент, могат да бъдат въведени.)


 

Други

Центо.бг ООД има право да променя технологията и дизайна на предоставяните Услуги без предварително известяване.

Центо.бг ООД си запазва правото да изпраща на своите потребители съобщения, свързани с нови услуги или с промени в условията и начините за използване на сегашните услуги.

Настоящите условия могат да бъдат актуализирани по всяко време без специално уведомяване на Потребителите. Центо.бг ООД не носи отговорност, ако Потребителят не е прочел последния вариант на настоящите условия.

Отговорност

Центо.бг ООД се стреми да поддържа актуална информация от източници, които счита за достоверни, но не гарантира, че те са такива, както и че страницата не съдържа грешки и че достъпът до нея е непрекъсваем.

Центо.бг ООД не потвърждава и не носи отговорност за информацията, съдържаща се в уебсайтове, към които има хипервръзки, както и за предложените продукти, услуги и други такива в същите уебсайтове.

Центо.бг ООД не преглежда съдържанието на материали, предоставени и/или изпратени от потребители и търговци на нейния уебсайт, и не носи отговорност за такова съдържание. Центо.бг ООД може по всяко време по своя преценка да премахне всеки материал, изпратен от потребители, както и да откаже да предоставя услуги на търговци.

Центо.бг ООД не носи отговорност за качеството и състоянието на връзките към Интернет, както и за изправността на устройствата, които ги осигуряват, от Вашия компютър до сървъра, върху който е разположен уебсайта.

Центо.бг ООД не носи отговорност за каквито и да е загуби - преки, непреки или последващи вреди, пропуснати ползи, произтичащи от или свързани с достъпа ви до ползването на уебсайта.

Връзки към уебсайтове на трети лица

Уебсайтът може да съдържа връзки към уебсайтове, които са собственост или се оперират от трети страни, не от Центо.бг ООД. Тези връзки са предоставени само за ваше удобство. Центо.бг ООД няма контрол и не носи отговорност за съдържанието, политиките за защита на личната информация или сигурността на такива сайтове.

Приложимо право

За всички неуредени в тези условия въпроси се прилагат разпоредбите действащото българско законодателство.

Всички спорове, отнасящи се до тези Условия, които страните не са успели да решат чрез преговори и по взаимно съгласие, се отнасят за решаване пред компетентните български съдилища.